Werkwijze

Werkwijze van de Gewichtsconsulten en Voedingsadviezen

 

Als Gewichtsconsulent en Voedingsdeskundige begeleid ik bij de hulpvraag en geef ik advies op maat bij gewichtsbeheersing, voedingsgewoontes en beweging.

Mijn advies bestaat uit een persoonsgericht voedingsadvies, die ik kan geven na het afnemen van een anamnese (vraaggesprek) tijdens het intakegesprek. Tijdens de consulten en- of trainingen wordt je bewust van je leefstijl en leer je door middel van een persoonlijk plan en de juiste begeleiding je doel te behalen en behouden.

Dus geen dieet, maar normale gezonde voeding volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. De schijf van vijf en de PuurGezond Piramide voor een langdurig resultaat!

 

Schijf_van_Vijf      Voedingsdeskundige, Gewichtsconsulent en Reiki-therapeut Hardenberg

Kennismakingsgesprek

 

Het kennismaking gesprek kan telefonisch of op afspraak en is beide zonder verdere verplichtingen. Hierbij krijg je uitleg van de werkwijze, bespreken we verwachtingen, wensen en motivatie. Je krijgt een voedingsdagboek en vragenlijst mee om thuis in te vullen.

Intakegesprek

 
We bespreken de ingevulde vragenlijst met je persoonsgegeven, gezondheidsgegevens, leefgewoontes en wensen (anamnese)
We bekijken samen het ingevulde voedingsdagboek. Vervolgens krijg je een volledige body-scan, door de OMRON – medische lichaamscompositiemeter die gewicht, lichaamsvet (%), Visceraal vet, BMI (Body Mass Index) en Skeletspiermassa (%) meet. Aan de hand van bovenstaande gegevens stellen we het behandelplan samen en krijg je alvast enkele adviezen mee.

Eerste Consult en Vervolg Consulten

 

Elke consult wordt je gewogen en- of gemeten. Op basis van het voedingsdagboek wordt je behandelplan tijdens het eerste consult verder uitgewerkt. In de overige consulten bekijken we wat er goed gaat, wat er minder goed gaat en wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Tijdens deze vervolgconsulten krijg je inzicht in jou voedingspatroon, eetgewoontes en eetgedrag. Afvallen gaat samen met beweging, dus ook hier besteden we aandacht aan. We bespreken onderwerpen zoals bijvoorbeeld; vitamines, variatie in voedingspatroon, hoe om te gaan met feestjes en onderwerpen die je zelf wilt bespreken.

 body scan praktijk balança

Weeg & Meet consult

 

Tot de mogelijkheden behoort ook een kort weeg moment. Hierbij wordt je alleen gewogen en krijg je kort advies, tips of motivatie. We gaan niet inhoudelijk op je voeding of bewegingspatroon in. Je kunt voor deze mogelijkheid kiezen, omdat het kan zijn dat je graag je gewicht onder controle wilt houden en hier net even wat extra hulp bij nodig hebt.

 

Compleet Pakket

 

Een compleet pakket bestaat uit Intakegesprek, 8 consulten en (zoals hierboven omschreven). Met het compleet pakket bespaar je 25 euro! De voorwaarden van een compleet pakket zijn dat deze geheel betaald dient te worden, ook bij voortijdig beëindiging van het traject.

 

Jongeren Pakket

 

Het Jongeren Compleet pakket is voor de jong volwassenen in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar.
Dit pakket bestaat uit een Intakegesprek, 8 consulten (zoals hierboven omschreven). De voorwaarden van het Jongeren Compleet pakket zijn, dat deze geheel betaald dient te worden, ook bij voortijdig beëindiging van het traject.

Voor uitgebreide informatie en mogelijkheden kunt u het contact formulier invullen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.