Werkwijze Reiki

Werkwijze Reiki Behandeling

Hoe werkt Reiki?

Reiki werkt zowel op lichamelijk, geestelijk, emotioneel als spiritueel gebied.
Reiki ondersteunt het lichaam bij de zelfgenezing, bijvoorbeeld bij ziekte of na een operatie, helpt het lichaam bij het herstellen van de natuurlijke balans, heft energieblokkades op en stimuleert de doorbloeding, leidt tot diepe ontspanning, verzacht de pijn van zowel lichaam als geest, helpt ontgiften en voert genezende levensenergie aan.

 

Reiki behandeling

Een Reiki behandeling is uitermate geschikt wanneer je;

 • Last hebt van spanningen
 • Lichamelijk klachten hebt
 • Emotioneel uit balans bent
 • Werkdruk ervaart en wilt ontspannen
 • Een wellness uurtje voor jezelf wilt
Hoe gaat een behandeling in z'n werk?

Je neemt plaats op de behandeltafel, de kleding kan aanblijven. Vervolgens leg ik mijn handen op verschillende plekken. Dit eerst aan de voorkant en vervolgens aan de achterkant van het lichaam. Hierdoor geef ik de Reiki energie door. Dit kan voelbaar zijn door warmte, kou of bijvoorbeeld tintelingen in je lichaam. Een Reiki behandeling duurt ongeveer 1 uur, maar werkt langer door in je lichaam.

De Reikibehandeling vind plaats in een ontspannen ruimte, met rustgevende achtergrond muziek en een ontspannende geur die verspreid wordt door een diffuser met etherische olie.

Behandelcyclus

Om het effect van Reiki goed te kunnen ervaren, is het raadzaam om meerdere behandelingen te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door een aantal keer in een korte periode achter elkaar (op advies van de Reiki-behandelaar). Of een aantal behandelingen verdeeld over een aantal weken/periode. Zo'n behandelreeks kan een belangrijke aanzet geven tot heling op alle niveaus. Wanneer je voelt dat Reiki na een aantal behandelingen bij je past, kun je ermee doorgaan.

Tafelbehandeling

Een behandeling wordt doorgaans op een speciale Reiki behandeltafel gegeven en duurt ongeveer een uur. Kleding blijft aan, de energie gaat overal doorheen en zal zijn weg vinden. Schoenen worden wel uitgedaan. Sieraden en horloges worden afgedaan.

Ik behandel meestal met mijn handen op het lichaam, maar wanneer je dat niet prettig vindt kan het ook met de handen boven het lichaam.

Stoelbehandeling

Een Reiki-Stoelbehandeling duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Een stoelbehandeling kan plaatsvinden wanneer er acuut op een specifieke plek iets aan de hand is, bijvoorbeeld rug, nek, hoofd of buik klachten. Wanneer men voor de eerste keer met een Reiki behandeling in aanraking komt, en zich minder kwetsbaar wilt voelen kan men ook kiezen voor een stoelbehandeling.

reiki stoelbehandeling

Behandeling van kinderen

Kinderen kunnen heel goed met Reiki behandeld worden. Reiki vergroot op natuurlijke wijze het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

 

Wanneer Reiki behandeling bij kinderen:
 • Je baby huilt zonder duidelijk aanwijsbare reden
 • Je kind heeft slaapproblemen of nachtmerries
 • Je kind is erg druk
 • Je kind heeft gedragsproblemen
 • Je kind is stil, teruggetrokken of onzeker
 • Je kind is vaak verkouden
 • Je kind heeft vaak ontstoken oren of keel

 

Afgestemd op het kind

De manier van behandelen wordt afgestemd op het kind en er wordt gekeken naar hoe het kind reageert tijdens het ontvangen van de energie.
De behandeling van kinderen is korter, dit komt omdat kinderen een kleiner lichaam hebben en zo de energie sneller opnemen. Voor de Reiki behandelingen hoeven kinderen niet stil te liggen. Je kind kan zitten of liggen, of beweeglijk zijn, of praten, met speelgoed spelen, tijdens de behandeling, precies zoals je kind zich op dat moment voelt.

Reikibehandelingen bieden géén vervanging van een doktersbezoek. Reiki biedt een waardevolle aanvulling.

 

De duur van de Reiki behandeling

Een kind staat nog heel open waardoor het snel energie op kan nemen. Over het algemeen geldt dat hoe jonger het kind, hoe korter de Reiki behandeling. Gemiddeld kunnen kinderen tot ± 8 jaar behandeld worden binnen een half uur. Kinderen van 1 tot 4 jaar hebben genoeg aan een Reiki behandeling van een kwartier. Baby’s kunnen in minder dan een kwartier behandeld worden.

Na afloop van de Reiki behandeling krijgen kinderen de gelegenheid om te vertellen wat ze van de behandeling vonden, wat ze voelden of wat het kind ook maar vertellen wil.

Tip aan de ouders van jonge kinderen: neem een favoriete knuffel of een speeltje mee om het kind een vertrouwd gevoel te geven.

Reacties zijn gesloten.