Wel of geen Reiki

Wanneer wel of geen Reiki

Er zijn weinig aanwijzingen om niet te behandelen met Reiki. De cliënt dient wel zijn verantwoordelijkheid nemen voor zijn of haar reacties op de behandeling. (lees ook de algemene voorwaarden op de website)

Er kunnen geen garanties voor genezing gegeven worden, maar door Reiki-behandelingen te proberen kun je wel zien hoe het lichaam reageert en kun je met behandelingen door gaan.

Diabetici;

Mensen die medicijnen voor diabetes gebruiken, moeten op het volgende bedacht zijn: als de reiki behandeling aanslaat en de insulineproducerende alvleesklier weer actiever wordt, dan kan de insulinespiegel door de via tabletten of injecties ingenomen extra insuline dusdanig hoog worden dat er nare klachten optreden. Daarom is het raadzaam om vóór en ná de Reiki-behandeling de bloedsuikerspiegel te meten.

Medicijnen;

Door Reiki-behandeling wordt de stofwisseling gestimuleerd en daardoor ontstaat ontgiften van het lichaam. Daarom is het van belang om te weten of het medicijn dat gebruikt wordt in een specifieke concentratie in het bloed aanwezig moet zijn, omdat deze door Reiki-behandeling sneller zou kunnen worden afgebroken dan zou moeten. Daarom is het zeer raadzaam om de behandelende arts te raadplegen over de Reiki-behandeling, zodat gevaarlijke gevolgen of schade kan worden voorkomen.

Na verloop van tijd wordt het lichaam door de Reiki-behandelingen gevoeliger en gezonder en zou dan kunnen reageren op een kleinere doses medicijnen.

Alléén de behandelende arts kan de dosering aanpassen!

Reiki bij kanker;

Reiki bij kanker is ondersteunend. Eenmaal in de ziekenhuismolen moet je veel doorstaan. De uitslag, de arts, de operaties (indien nodig) de bestraling, de chemo, de scan, soms het accepteren van niet meer beter worden en dit alles in een heel kort tijdsbestek.

Omdat er vaak haast nodig is voor behandeling, heeft de patiënt bijna geen tijd om te accepteren dat hij/zij ziek is. Er komt veel op iemand af, hierdoor gaat er al veel energie verloren en voelt de patiënt zich vaak erg moe.

Reiki kan dan ondersteunen om je energie te geven. Die energie heb je juist nodig om al die behandelingen te kunnen ondergaan of door het proces waar je inzit. Reiki is ondersteunend voor het lichaam en geest. Er zijn in Amerika wetenschappers die onderzoeken hebben gedaan, waarbij Reiki-behandeling ondersteunend werd gebruikt bij kanker. Daarbij zijn op scans meetbare energie door het lijf gezien. De groep die Reiki kreeg naast de regulier therapie was een stuk fitter en energieker. Ook gingen zij beter met de ziekte om.  Andere wetenschappers vinden de werking van Reiki nog onvoldoende bewezen.

Ik blijf benadrukken dat reguliere hulp en medicatie van levensbelang is. Reiki is geen wonderpilletje.

Medische hulpstukken;

Zoals pinnen, klemmetjes, matjes, kunstheupen, etc. zijn zo gemaakt dat ze door het lichaam geaccepteerd worden. Dit is niet vergelijkbaar met levend vreemd weefsel waar het lichaam tegen gaat vechten.
Reiki-behandeling is hierbij dan ook geen probleem, tenzij er sprake is van het gebruik van hulpstukken, waarbij het slikken van medicijnen ter onderdrukking van het immuunsysteem noodzakelijk is om een eventuele afstoting te voorkomen.
Raadpleeg bij twijfel altijd de behandelend arts.

Geen Reiki bij:

Pacemaker

Het is beter om geen Reiki-behandeling te krijgen wanneer je een pacemaker hebt. Deze zou namelijk van ritme kunnen veranderen.

Bij transplantatie

Indien er sprake is van het slikken van anti-afstotingsmedicijnen, (medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken), is het niet verstandig om een Reiki-behandeling te ondergaan.
Als je de transplantatie arts om een antwoord op deze vraag vraagt, zal hij zeggen dat alles wat weerstand verhogend zou werken voor de patiënten ten strengste verboden is! De patiënten krijgen zolang ze het gedoneerde orgaan hebben, medicijnen die de weerstand onderdrukken (het immuunsysteem wordt dus kunstmatig zwak gehouden). Dat is nodig, omdat je anders het orgaan zo weer kwijt kunt raken. Een lichaam zal blijven vechten tegen deze indringer (nieuw orgaan), omdat het weefsel ervan niet past in het systeem. Het immuunsysteem zorgt ervoor dat alles wat het lichaam als vreemd beschouwt, eruit gewerkt zal worden. Het slikken van anti-afstotingsmedicijnen zorgt ervoor dat dit vechtmechanisme wordt afgeremd.
Met Reiki spoor je je energiesysteem eigenlijk aan tot genezen, en daarmee je immuunsysteem tot vechten. Reiki en deze medicatie werken elkaar dan juist tegen. In dit geval moet je dus geen Reiki toepassen.

Toch Reiki-behandeling gewenst? Dan raad ik patiënten die een transplantatie hebben ondergaan aan, om eerst contact met de huisarts en/of de specialist op te nemen alvorens een reikibehandeling te ontvangen.

(Bronnen: Waltter Lübeck – Het Grote Reiki Heelboek, Frank Arjava Petter, www.het-abc-van-reiki.nl,)

Reacties zijn gesloten.