Reiki

Maak kennis met Reiki

Praktijk Balança Hardenberg

Oorsprong Reiki

Het ontstaan van reiki ligt in Japan, Dr. Mikao Usui (1865-1926) is er de grondlegger van. Dr. Mikao Usui ontdekte Reiki in een formule die hij vond in het Sanskriet, dit is de oudste taal van India. Dr. Mikao Usui vond de formule in een van de Boeddhistische Sutra, in een Zen Tempel. Hij ontwikkelde deze alternatieve geneeswijze in eerste instantie als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Volgens Dr. Usui is Reiki een authentieke geneesvorm, dit kan met geen enkele andere spirituele weg vergeleken worden.  Dr. Usui legde de definitieve basis van Reiki na een lange periode van vasten en meditatie op de Japanse berg Kurama. Reiki drong in het Westen door dankzij Hawayo Takata, een vrouw die van Reiki haar levenswerk maakte nadat ze het in 1935 in Tokyo had ontdekt.

Reiki nu

Reiki heeft zich over de wereld verspreid, en heeft zich in het Oosten en het Westen ontwikkeld om aan te sluiten bij de uiteenlopende behoeften van mensen die het beoefenen.

Wat is Reiki

Reiki betekent “Universele Levensenergie” In het Japans betekent Rei universeel en Ki is energie (Chi in het Chinees).

Reiki is een eenvoudige maar effectieve behandelingsmethode, waarbij met handoplegging gewerkt wordt. Reiki is een methode om het lichaam op een natuurlijke wijze te ondersteunen bij het herstel. De bedoeling van de behandeling is om eventuele blokkades op te lossen en/of een energetische onbalans te corrigeren, waardoor de klachten minder worden of verdwijnen. Reiki is de “Nieuwe Energie” die naar boven komt. Je hoeft niet in Reiki te geloven om Reiki te kunnen ervaren. Je zult versteld staan wat Reiki voor je kan betekenen op het gebied van ontspanning en rust.

Klik hier voor Wanneer wel of geen Reiki

Klik hier voor Werkwijze Reiki

Reiki en wetenschap

Wat betekent Reiki voor mij

Reiki heeft mijn leven verrijkt, het heeft mij leren ontspannen, ook in stressvolle situaties. Door dagelijks Reiki op mezelf toe te passen, heeft dit veel lichamelijke ongemakken verholpen en helpt het mij nog dagelijks bij verlichting van mijn chronische ziektes. In 2004 ben ik met Reiki in aanraking gekomen, in 2005 heb ik mijn Reiki 1e en 2e graad behaald en in 2013 heb ik de Reiki-Master graad mogen ontvangen. Augustus 2014 ben ik gestart met Reiki-behandeling geven in mijn Praktijk aan huis, het zien en ervaren dat mensen zoveel baat hebben bij de Reiki-behandelingen maakt mij een dankbaar mens.

Omdat ik weet wat Reiki voor iemand kan betekenen, ben ik de Reiki-technieken gaan doorgeven doormiddel van Reiki Cursussen en Oefenbijeenkomsten.

 

Wat is Reiki niet

Reiki is geen medicijn in de zin van de westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Reiki gaat dus heel goed samen met de reguliere geneeskunde, maar vervangt deze nooit!

Reacties zijn gesloten.