Gezonde leefstijl

Gezonde Leefstijl

Gezond leven houdt in dat je op elk vlak van je leven balans creëert. Wie in balans is, is gezond, gelukkig, blij en ervaart rust.
De basis voor Balans is: Voeding, Beweging en Ontspanning.

Praktijk Balança Hardenberg

Voeding is alles bepalend, als je gezond eet dan zorgt dit voor een goede stofwisseling en goed werkende spijsvertering.
Gezonde voeding houdt in dat je je lichaam voedt met de stoffen die het nodig heeft, hierdoor krijg je meer energie en heb je minder kans op ziekten. Elk voedingsmiddel bevat verschillende voedingsstoffen. Door gevarieerd te eten krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen.

Gezonde Voeding draagt bij aan een gezond gewicht, dit geldt zowel voor afvallen als voor aankomen in gewicht.

Praktijk Balança Hardenberg

Een gezond voedingspatroon gaat samen met voldoende lichaamsbeweging. Regelmatig bewegen versterkt je spieren en botten, verhoogt je stofwisseling, verbetert je conditie, humeur en nachtrust. Een half uur per dag aan beweging in welke vorm dan ook zorgt al voor een positieve invloed op je gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld door dagelijks een wandeling te maken. Wanneer je je conditie echt wilt opbouwen, is het beter dat je meerdere malen per week intensiever sport.

Praktijk Balança Hardenberg

Stress is vaak een oorzaak van veel lichamelijke en geestelijke klachten. Het is niet altijd mogelijk om stress te vermijden, wel is het mogelijk om energiek genoeg te zijn om stress makkelijker aan te kunnen.

Naast Voeding en beweging is ook dagelijks Ontspanning van essentieel belang voor de gezondheid. Ontspannen doe je door even tijd voor jezelf te nemen. Dit kan zijn een boek of tijdschrift lezen, een bezoek aan de sauna, een Reiki behandeling, een warm bad, massage, meditatie, muziek luisteren. Even alle gedachten opzij en genieten van een moment voor jezelf!

Onder ontspanning valt ook voldoende nachtrust. Gemiddeld hebben we 8 uur slaap nodig zodat ons lichaam kan herstellen van alle dagelijkse activiteiten. Zonder voldoende slaap daalt het energieniveau en stijgt het stress niveau.

Praktijk Balança Hardenberg

Goede Voeding, dagelijks beweging en ontspanning maakt dat je lichaam in Balans komt. Je staat weer bewuster en energieker in het leven!

Ik ben gediplomeerd Voedingsdeskundige met tal van bijscholingen op het gebied van Voeding en Leefstijl. Mijn adviezen zijn een  persoonsgericht leefstijl traject op maat. Ben je op zoek naar een beter Balans in jouw leefstijl? Neem dan vrijblijvend contact  op voor meer informatie.

Reacties zijn gesloten.